Αρχική › Συζητήσεις › Λοιπά › Επιδότηση Πάγιων Δαπανών-Οφειλές που μπορούν να ενταχθούν
- Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
Διονύσης Σαμόλης.
-
ΣυντάκτηςΆρθρα
-
29 Ιουλίου, 2021 στις 12:16 μμ #1458
Διονύσης Σαμόλης
ΣυντονιστήςΚαλημέρα σε όλους,
Στην χθεσινή διαταγή για το θέμα (808/21) ορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου της επιδότησης δαπανών.
Στο mybussinesssupport για κάθε εταιρεία που έχει γίνει η σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορείτε να δείτε το ποσό που έχει εγκριθεί ως επιδότηση.
Το βασικό σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι η δήλωση που πρέπει να γίνει σχετικά με το πιο μέρος της επιδότησης θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη υποχρεώσεων ΕΦΚΑ και πιο για Δ.Ο.Υ.
Αυτό το στοιχείο δηλώνεται με την υποβολή της αίτησης και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί σε ποιο τομέα έχουμε υποχρεώσεις που μπορούν κα καλύψουν την επιδότηση που λαμβάνουμε.
Δηλαδή, αν έχω επιδότηση 10.000€ και δεν έχω οφειλές προς την ΔΟΥ (Φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ κτλ) την περίοδο από 1/7 έως 31/12, θα πρέπει να καλύψω τις σίγουρες οφειλές ΙΚΑ. Αν έχω βέβαιες οφειλές προς την ΔΟΥ, δηλαδή π.χ. από τις πωλήσεις που έχω εκτιμώ ότι σίγουρα το ποσό του ΦΠΑ που θα προκύψει θα είναι πάνω από το ποσό των 10.000€, τότε είναι σκόπιμο να επιλέξω κάλυψη με οφειλές προς την ΔΟΥ
Καλό είναι το θέμα να συζητηθεί με την διοίκηση της κάθε εταιρείας-πελάτη, όπου αυτό είναι εφικτό στην πράξη.
Τέλος επισημαίνω ότι η περίπτωση των ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ δεν είναι 100% ξεκάθαρο αν μπορούν να συμπεριληφθούν ή όχι.
Από την περιγραφή του άρθρου 7 παρ. 1,4 και 5 προκύπτει αρχικά ότι οι οφειλές πρέπει να αφορούν το έτος 2021 (παρ. 1), να καθίσταται πληρωτέες από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκ.2021 (παρ.4) και τέλος η οφειλή που θα ενταχθεί στο μέτρο να είναι συνολική (αρρύθμιστη οφειλή) (παρ. 5, τελευταία σειρά).
Επειδή λοιπόν το θέμα δεν είναι 100% σαφές πρόταση είναι κατά σειρά να γίνει η παρακάτω συντηριτική αντιμετώπιση:
α. να εντοπιστεί ποιές είναι οι αναμενόμενες “βέβαιες” οφειλές προς ΙΚΑ και ΔΟΥ που θα προκύψουν ως πληρωτέες από 1/7 έως και 31/12 (όπου απαιτείται σε συνεργασία και με την διοίκηση)
β. μονο αν τα “βέβαια” ποσά των νέων οφειλών δεν καλύπτουν το ποσό που έχει εγκριθεί να γίνει αρχικά χρήση των ρυθμίσεων που αφορούν οφειλές του 2021 που έχουν ρυθμιστεί και είναι προς πληρωμή από 1/7 και έως 31/12
γ. αν και μετά τα παραπάνω δεν έχουν καλυφθεί τα ποσά να ληφθούν υπόψη και οι παλαιές ρυθμίσεις που αφορούν οφειλές πριν το 2021 και θα είναι πληρωτέες από 1/7 και μετά.
Τέλος επισημαίνω ότι ποσά που δεν θα αξιοποιηθούν ως έκπτωση οφειλών έως το τέλος του έτους θα χαθούν.
Καλή συνέχεια σε όλους.
-
ΣυντάκτηςΆρθρα
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα συζήτησης.