Καλησπέρα σε όλους,
Καταγράφω ορισμένες πολύ χρηστικές πληροφορίες που θα διευκολύνουν στην χρήση του προγράμματος:
α. έγινε αναβάθμιση και διαβάζει πια 4βαθμια ανάλυση και όχι 3βάθμια όπως το είχατε δει αρχικά. Έτσι προβλήματα που υπήρχαν με τα υπόλοιπα στους αναλυτικούς έχουν λυθεί.
β. όταν δημιουργείτε την εταιρεία θα πρέπει να επιλέγετα σωστά το λογιστικό σχέδιο μεταξύ ΕΛΠ και ΕΓΛΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο η επιλογή ανάμεσα σε ΕΛΠ και ΔΠΧΑ και άλλο η επιλογή του λογιστικού σχεδίου. Αν κάποιος έβλεπε προβληματικό ισολογισμό κατά την χρήση του προγράμματος να κάνει έλεγχο ότι είχε σωστά επιλέξει ανάμεσα σε ΔΛΠ και ΕΓΛΣ.
γ. ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως δημιουργώ τις ενδιάμεσες περιόδους όπου θέλω να έχω μηνιαίο αποτέλεσμα και όχι μόνο το τελικό ετήσιο?
Το λογισμικό καταλαβαίνει δύο παραμέτρους στην διαχείριση των εταιρειών: 1. την ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΦΜ) και 2. τον Μήνα-Περίοδο.
ΔΗΛΑΔΗ: Ανοίγω την εταιρεία μια φορά και στην επωνυμία γράφω τον ενδιάμεσο μήνα για να ξεχωρίζω πια περίοδο αφορά. Στο τέλος θα έχω 12 φορές την εταιρεία με την ένδειξη του κάθε μήνα σε αυτή.
Εσωτερικά η κάθε εταιρεία-περίοδος (π.χ. η ΑΡΤΙΟΝ-Μάρτιος) θα έχει όλα τα έτη και θα κάνουμε εισαγωγή σε αυτή τα ισοζύγια του μήνα Μαρτίου για το κάθε έτος. Με τον τρόπο αυτό θα λαμβάνουμε συγκριτικά στοιχεία και εκτυπώσεις του συγκεκριμένου έτους για τα έτη που θέλουμε, π.χ. σύγκριτικά Μαρτίου 2023 και 2024
δ. Κατά την εισαγωγή του ισοζυγίου αυτό θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ανάμεσα στους λογαριασμούς. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αδύνατη την λειτουργία του λογισμικού.
Θα πρέπει λοιπόν να γίνεται έλεγχος αν η εκτύπωση σε excel έχει κενές σειρές και εφόσον υπάρχουν να διαγράφονται ώστε κάθε σειρά του excel να αντιστοιχεί σε λογαριασμό.
Καλή συνέχεια σε όλους.